Hazai kontra import - 
Pécsi kesztyűgyártó tagjaink: Gant Pécsi Kesztyű Kft. Szomor-Hornicz Kesztyűgyártó és Kereskedelmi Kft.
Gant Szom-Hor kft.

Hírek

Hazai kontra import

<<< vissza
 
2013.07.24

Magyar Termék logót leggyakrabban az élelmiszeripar árukon látunk. Magyarországnak rengeteg olyan hazai termelésű vagy gyártású terméke van, amire nem is gondolnánk.  A Pécsi kesztyű Kesztyű Klaszter törekszik arra, hogy a Pécsett gyártott igazi Pécsi Kesztyű eljuthasson minden tudatos hazai vásárló látókörébe. Éppen ezért a klaszter tagjai közül három cég már csatlakozott is a Magyar Termék lánchoz.

Sajnos hazai alapanyag nem áll a gyártók rendelkezésére a leggyakrabban használt báránybőr tekintetében így csak a 2014-től a HAZAI TERMÉK megnevezést használhatják. A cégek büszkék arra, hogy Magyarországon gyártanak magyar szakemberekkel. Az egyik igazi nagy előny az a nagymértékű szakmai múlt, amit a pécsi gyártók és szakemberek a magukénak tudhatnak.

A magas minőségi követelmények betartása alapvető kritérium, hiszen az új export piacok meghódítása és a régiek megtartása alapvető célja ezeknek a vállalkozásoknak. Ebből természetesen profitál a hazai piac is.

A kesztyűgyártás múltjára visszatekintve azt látjuk, hogy Európába több ország is a Magyarországon használt technológiával dolgozott. (pl.: Németország, Franciaország, Olaszország) Az egyre nagyobb verseny, az egységesített piacok által okozott nyomás, a nyugati munkaerő drágulása és a távol keleti olcsón termelő országok által gerjesztett árversenynek köszönhetően a nagy múlttal rendelkező gyárak elsorvadtak vagy áraik alacsonyan tartása érdekében gyengébb minőségű alapanyagokkal és keletre helyezett gyártással reagáltak.

A piacokat elárasztották a keleti és távol keleti szerényebb minőségű és olcsóbb termékek. A vevők elsőre az alacsonyabb árat részesítették előnyben a vásárláskor. A Pécsi Kesztyűt gyártók termékeik ár érték aránya a minőségnek és a széles választéknak köszönhetően sokkal kedvezőbb.

  1. A hazai gyártók a külföldi piacokon való jelenlétének köszönhetően az éppen aktuális divatot szövik bele az új kollekciókba.
  2. A gyártás folyamatosságának biztosítása érdekében az alapanyagraktárakat működtetnek. Ennek előnye, hogy már a szezon kezdetekor rendelkezésre álnak a legfrissebb divatszínek.
  3. A Pécsi Kesztyű gyártásánál használt élőmunka miatt drágább termékek közé tartozik, viszont ez biztosítja a magas minőséget. Egy igazi Pécsi Kesztyű éveken át mérethű, szép és használható marad.
  4. A hazai vásárlók olcsóbban juthatnak a termékekhez, hiszen közvetlenül a gyártóktól vásárolhatnak.